Meillä oli eilen oikein luksus-iltapala, tonnikalapiffejä. Ja suurena purkkitonnikalan ystävänä täytyy sanoa, että hyvää tämäkin oli. Vaikka ei ne taida maistua yhtään samanlaiselta.. Nolostunut Oon kerran aikaisemmin maistanut ja sillon se maistu mun makuuni liikaa kalalta, mutta nyt tässä oli paljon mausteita ja tonnikala maistui siis hyvin mausteiselta ja muhevalta. Ja helppoa näitten paistaminen oli, 2 minuuttiia molemmilta puolilta ja vot!
Kotikokit ohjelmassa oli hyvä marinaadi tonnarille ja kokeilin sitä. Tässä sitten ohjetta..

Marinadi:

2 limen mehut
n. 1 dl rypsiöljyä
1 rkl paprikajauhetta ( laitoin kyllä hieman enemmän )
ripaus suolaa ja valkopippuria

Tuoretta tonnikalaa

¤ Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita tonnikalapihvit maistumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota pihvit huneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla 2 minuuttia molemmin puolin.

Lisäkkeenä meillä oli maissinuudeleita, jotka kypsinä pyöräytin inkivääri- ja chilitahnassa.