Tälläistä aivan sairaan hyvää herkkua tein eilen.. Slurps ja nam vaan!
Tein tämän pitaleipiä myöten itse. Aika urakka, mutta niiiiiin hyvää! Nuo pitaleivät osoittautuivat hankalimmiksi kuin luulinkaan. Ohjeessa sanottiin, että pitää taikinapalat taputella neljän millin paksuisiksi. No, mielestäni sellaisia ne olivatkin ja kun ne tulivat uunista ulos, ne olivat kuin näkkileipää.. Toisella kerralla onnistui, jätin ne noin sentin paksuisiksi ja niistä tuli kuin tulikin pehmeitä. Laitoin ne vielä liinan alle pöydälle ja siellä ne vielä pehmentyivät lisää. =)
Ja sitten tuo kebab.. Sen tekeminen oli sairaan helppoa! Lihapullia on vaikeampi tehdä.. En enää kyllä osta kebabbia vaan teen itse.
Tuo punertava kastikekin oli hyvää ja aika mausteista. Tuo valkoinen kastike on kermaviiliä ja siihen on sekoitettu Blue Cheese-dippikastikejauhe. Nam!

Kebabin ohje on äidiltä saatu ja sen alkuperää en tiedä.

800 g naudan jauhelihaa
30 g suolaa
0,25 dl mustapippurirouhetta , voi käyttää myös pippurisekoitusta, mutta pitää varmistaa että siinä ei ole suolaa!

¤ Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha. Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä ilmakuplat pois. Mitä tiiviimpi mötti sen parempi.
Tee lihasta noin 5 cm paksuinen pötkylä ja kääri se tiukasti folioon. Laita pötkylä pellille tai ritilälle ja paista 100 C: asteessa 3 ja puoli tuntia. ÄLÄ YRITÄ NOPEUTTAA KYPSYMISTÄ NOSTAMALLA UUNIN LÄMPÖÄ, KOSKA SILLOIN TULOKSENA ON JAUHELIHAMUREKE!

Kun otat kebabin uunista, malta odottaa noin 10 minuuttia, että se vetäytyy kunnolla. Leikkää ohuita siivuja ja tarjoile!


 

PITALEIVÄT:

25 g hiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

¤ Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon suola, osa jauhoista sekä öljy. Alusta loput jauhot taikinaan ja anna kohota kunnolla.
Tee taikinasta palloja ja taputtele ne pellille. Jätä ne suht paksuiksi jos haluat että ne ovat pehmeitä. Älä kohota niitä enää, vaan paista heti. Paista 250 C:asteessa noin 10 minuuttia.


KEBAB KASTIKE:

Tämän ohjeen olen löytänyt Suomi 24 keskustelupalstalta nimellä oikea kebabkastike.

1 sipuli
1 paprika
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1 dl appelsiinimehua
1 rkl sinappia
loraus etikkaa
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
n. 4 dl öljyä

¤ Pilko sipuli ja paprika pienemmäksi. Nakkaa ne tehosekoittimeen. Lisää mausteet, mehu, pyree ja etikka. Sekoita. Lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.
Kaada kastike pulloon ja tarjoile. Kastike säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.