2065988.jpg

Ei mitenkään herkullisen näköinen, mutta aivan ihanan makuinen!! Ja kun nimikin on PARAS kahvikakku, niin on se kyllä sen arvoinen. Nyt alkaa Banoffeetakin suurempi hehkutus, mutta tämä oli oikeasti hyvää! Pehmeätä, kosteata, ihanan rapeaa.. Mmm..
Ohje on Marttojen lehdestä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Kakkuun tulee hauska murukerros ja se näkyy seuraavasta kuvasta.
2065989.jpg

Yhteen ISOON kakkuun tarvitset

200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
1 prk kermaviiliä
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa

Murukerros:

1 1/2 dl fariinisokeria tai muuta ruskeaa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita

¤ Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat sekoittaen. Lisää vanilja-aromi ja kermaviili. Lisää myös sekoitetut kuivat aineet.
Nypi murukerrosta varten kaikki ainekset "muruiksi". Voi kannattaa otta hyvissä ajoin pehmenemään, niin on helpomi nyppiä.
Kaada isoon, voideltuun irtopohjavuokaan, siis oikeasti isoon, minullakin oli 24 cm halkaisijaltaan, taikinaa meinaan on paljon ja se nousee vielä. Siis kaada taikinasta puolet irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet muruista.
2065987.jpg
Kaada murujen päälle loput taikinasta ja loput murut myös.
Paista kakkua 175 C:asteessa noin 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin aloitat syömään. Tosin minä maistelin jo lämpimänä ja oli HYVÄÄ!
Tein kakun perjantaina ja tänään se oli vieläkin parempaa..
KOKEILKAA IHMEESSÄ!!