1787260.jpg
Ohje on suoraan uusimmasta Pirkka-lehdestä.
Pieniä muutoksia tein oman kaapin sisällön vuoksi.

1 pss makarooneja  ( 400g )
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
400 g jauhelihaa  ( minä laitoin 750 g )
3 porkkanaa ( minä jätin pois )
100 g Pirkka-sipulikuutioita  ( minä laitoin yhden keltasipulin )
1 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria

Munamaito:

4 kananmunaa
9-10 dl maitoa  ( minä laitoin 10 dl )
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Päälle:

6-7 tomaattia  ( minä laitoin 4 isoa tomaattia )
2 dl emmental-juustoraastetta  ( laitoin hieman enemmän )

¤ Kiehauta makaroonit lihaliemellä maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon silputtu sipuli ja ( porkkanaraaste ). Mausta jauheliha pippurilla ja suolalla.
Kaada kypsät makaroonit ja jauheliha uunivuokaan ja sekoita ne hyvin.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada makaronijauhelihaseoksen päälle niin, että makaroonit irtoavat maidon joukkoon.
Paista 175 C:asteessa noin 50 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.  Ota vuoka uunista ja lado päälle viipaloidut tomaatit ja juustoraaste. Laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes juusto saa hieman väri ja sulaa.
Tarjoile jääkylmän maidon kanssa!

Ja nyt täytyy kyllä sanoa, että tämä oli maailman parasta makaroonilaatikkoa! ! ! ! Oikeasti! Tein tämän eilen ja kun tänään sitä mikrossa lämmitin, niin se oli edelleen kosteaa ja pehmeää, eikä kuivaa korppua kuten yleensä. Nam nam!! 
KANNATTAA KOKEILLA!
Ja huomasin sen, että yleensä kun teen makaroonilaatikkoa, heitän aineksia sekaan vaan ilman sen suurempaa mittaamista. Tällä kertaa mittasin tarkasti kaikki ainekset ja lopputulos oli huomattavasti parempi kuin edellisillä kerroilla! =)  Mitä siis tästä opimme..

1787261.jpg