1946101.jpg

TÄSSÄ TÄMÄ PALJON PUHUTTU BANOFFEE NYT SITTEN ON!!!!

Ja täytyy sanoa, että oli se kyllä vaivan arvoistakin! Vaikka sitä toffeeta keitettiin se kolme tuntia, niin oli se kyllä ihanaa. Niin, eihän sitä nyt koko ajan tarvinnut vahtia, piti välillä vaan lisätä vettä ettei purkit räjähdä!
Olisitte nähnyt kun avasin niitä purkkeja patalaput kädessä.. =)  Tärisin jännityksesta ja hypein tasajalkaa ja kikatin kun se onnistui!! Siis purkeista tosiaan tuli todella tuhtia toffeeta. Ja tämmöisenä sokeriholistina pitää sanoa, että se oli aivan huikean makeaa.
Mahtoikohan Ulla tehdä tätä alunperin, mutta linkitän nyt noita muitakin, jotka ovat tätä tehneet ja katsoin jokaisesta tasapuolisesti mallia. =) 
Elikkäs Jack Bauer,   Rouva V  ja Chocomum.

300 g digestive-keksejä
100 g voita

2 prk kondensoitua maitoa
2 prk vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 banaani
kaakaojauhetta

¤ Ota säilykemaitotölkeistä etiketit pois ja laita ne kattilaan. Keitä 3 tuntia ja lisää välillä vettä. Purkkien pitää olla koko ajan veden alla, etteivät ne räjähdä.
Murenna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
Laita vuoka jääkaappiin siksi ajaksi kun toffee valmistuu.
Avaa purkit varovasti patalaput kädessä, koska ne ovat todella kuumat!
Kaada toffeet keksipohjan päälle ja laita jääkaappin jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko toffeen päälle banaani ja lusikoi päälle vispikermaa. Sihtaa päälle vielä kaakaojauhetta ja tarjoile.

Tässä sitten kuvia työvaiheista.
1944544.jpg
Purkit pöhisemässä, mulla oli levy nelosella koko ajan.
Keksit irtopohjavuoan pohjalla.
1944552.jpg

Valmista tohveeta! Nam nam! Oli se kyllä kaunis näky..Huokaus..
1944558.jpg

Tuleeko se sieltä purkista ulos..?
1944564.jpg

1944566.jpg


1946104.jpg

1946099.jpg
Ja tässä vielä valmis taideteos!!

Olenkohan jo hehkuttanut tätä terpeeksi??