1924653.jpg

Sain äitiltä viime vuoden Maku-lehden, joka on täynnä ihania reseptejä. Tässä yksi maukas syysiltojen herkku, josta tuli ihan joulu mieleen. Lauantai illaksi pitää aina tehdä jotain hyvää ruokaa ja vuorossa oli tällä kertaa tätä. Kyllä kelpasi katsoa Jackpottia.. =)
Nämä olivat kyllä hyviä, otin lisääkin pari kertaa. Ja näin laihdutusaikaan, tätä oli mukava syödäkin kun tiesi, että on kevyttä.
Laitoin juurekset pussiin ja kaadoin päälle marinadin ja annoin maustua seuraavaan päivään. Maku oli todella hyvä ja mielestäni kyllä tarvii hieman reilumman ajan maustumiseen. Tämä vuorokausi oli hyvä aika.

3 porkkanaa ( taisin laittaa 4 )
2 palsternakkaa  ( laitoin 1 ison )
1 pieni lanttu  ( laitoin 500 g painoisen lantun )
1 iso punasipuli  ( laitoin 2 )
1 iso punainen paprika  ( tätä ei ohjeessa ollut, mutta se mielestäni sopi joukkoon hyvin )
4 isoa perunaa   ( tämäkin oli oma lisäys )
1 dl öljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 tl suolaa
1/2 tl  rouhittua neilikkaa
1 tl inkivääritahnaa
mustapippuria maun mukaan

¤ Pese ja kuori juurekset. Leikkaa porkkanat 2-3 cm paloiksi ja palsternakka, lanttu, paprika, perunat ja  sipuli 2-3 cm kokoisiksi lohkoiksi. Pane kaikki juurekset isoon kulhoon.
Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään ja kaada seos juuresten päälle. Minä laitoin juurekset pussii ja kaadoin marinadin sinne. annoin maustua seuraavaan päivään ja ohjekin kehottaa maustumaan ainakin pari tuntia.
Kaada juureslohkot uunivuokaan tai pellille ja paahda kypsäksi 225 C:asteessa noin 45 minuuttia. Tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä.
Minä paistoin lisukkeeksi muutaman kanafileen.
Oli kyllä hyvää, ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan! =)

Tässä vielä kuva ennen paistamista.
1924648.jpg