1 kg raparperinvarsia
1 kg mansikoita ( n. 2 litraa )
1 dl vettä
1 pkt hillosokeria ( 1 kg )

¤ Huuhdo ja puhdista mansikat ja raparperit. Leikkaa raparperit paloiksi. Mansikat voi myös puolittaa.
Kaada kattilan pohjalle vesi. Se estää pohjaanpalamisen. Lisää mansikat ja raparperit. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri kattilaan vähitellen ja samalla koko ajan varovasti sekoittaen.
Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia, kunnes hillon rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori tarvittaessa pinnalle muodostuva vaahto pois reikäkauhalla.
Tölkitä hillo suppilon avulla HYVIN PESTYIHIN, KUUMENNETTUIHIN JA KUIVATTUIHIN lasitölkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokauden kuluttua. 
Ohje on Menaisten lehdestä. menaiset.fi

Tämä hillo on tosi suosittu meidän perheessä! Käytän sitä usein täytekakkujen täytteenä ja puuron joukossa. Niin ja lättyjen kera! =)

Tein tämän hillosatsin 3 kertaisena hieman muunnellen. Eli laitoin 3 kg hillosokeria, 5 litraa mansikoita, 2 kg raparperia ja 3 dl vettä. Meinasi isoin kattilakin olla liian pieni, kyllä se silti siihen mahtui.

1715745.jpg
Tässä raparperit ja mansikat ovat kattilassa veden kera.

1715747.jpg
Nyt hilloa on keitetty noin 10 minuuttia.

1715750.jpg
Ja valmista tuli!!
1715749.jpg
Noin monta purnukkaa tuli. Kiva kun riittää koko talveksi hilloa. =)