1 1/4 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
150 g sinihomejuustoa (mielellään muruina )
1 kananmuna
2 dl kermaa ( ei kevyttä ) Paitsi Flora Kevyt Vispikerma käy!
1 tl väkiviinaetikkaa

¤ Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää muut, paitsi etikka.
Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja sinihomejuustomurut hieman sulavat. ( n. 5 minuuttia )
Ota pois vesihauteesta ja lisää etikka.
Anna jäähtyä hetki ennen purkittamista. Muista puhtaat ja tiiviit purkit!!!

Tätä sinappia kuluu meillä tosi paljon! Ja tulee halvemmaksi kun tekee itse. Tämä on mun makuuni aikas väkevää, mutta silti tosi maistuvaa.
Tämä on multa mennyt muutaman kerran pilalle kun oon tehnyt kevytkermasta tai ruokakermasta. Viimeksi aloin sekoittamaan kuivia aineita ja rikoin jo kananmunankin, kunnes hokasin ettei meillä ole jääkaapissa muuta kuin Floran Kevyt Vispikermaa.
No, päätin kuitenkin kokeilla ja siitä tuli koostumukseltaan kaikkeista parhaiten onnistunuttta! Juuri sopivan paksua!!  Eikä valu makkaran päältä heti pois! =)  Kuva on tulossa!!!

1589782.jpg
Tässä ainekset ovat vesihauteessa kuumenemassa.
1589785.jpg
Ja tässä sinappi on jäähdytetty ja laitettu purkkiin. Tässä vaiheessa sinappi on vielä tosi löysää, mutta kunhan sen on yön yli jääkaapissa, niin siitä se sitten hyytyy.