1978733.jpg

Perjantaina tuli telkkarista Nigella ja mun on aina pakko katsoa se. Tällä kertaa siinä tehtiin aamupalaa ja näitä muffinsseja. Joten sunnuntai aamuna meidän keittiössä pölisi jauhot ja kotiin levisi taas kerran ihana tuoksu..  Hehkuti hehkuti..

10 kpl isoihin Amerikan muffini-vuokiin  ( KIITOS SLY! )

225 g vehnäjauhoja
50 g ruisjauhoja
1 tl sinappijauhetta ( minä laitoin 2 tl sinappia, koska meillä ei ollutkaan jauhetta.. )
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl emmentaljuustoraastetta ( Nigella ei kertonut määrää, joten hieman sävelsin..)
150 g kreikkalaista jogurttia  ( laitoin 1 prk kermaviiliä )
6 rkl ruokaöljyä
2 rkl worcester-kastiketta  ( mahdoinko kirjoittaa oikein ? )
1 kananmuna
1,25 dl maitoa

¤ Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe, (sinappijauhe) ja juustoraaste.
Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, öljy, worcester-kastike, kananmuna, sinappi ja maito.
Kaada maitoseos jauhojen joukkoon ja sekoita niin että ainekset sekoittuvat, mutta ei tarvitse oikein vaivata. Nigella sanoi, että vähän sekoitettu taikina tekee muffinsseista kuohkeampia.. Ja mehän silloin uskomme Nigellaa!
Lusikoi taikinaa vuokiin ja paista 200 C:asteessa noin 20 minuuttia.
Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Näistä tuli ihanan meheviä ja hieman erilaisia aamupalapöytään. Maistui hyvälle teen kanssa. Ja nämä oli tosi helppo tehdä, eikä tarvittu mitään koneita ja vempaimia.
Kokeilkaa ihmeessä!