1866511.jpg

Tässä on meidän perheen ehdoton ykkösherkku!!
Tämä lihapata on niin hyvää ja ihanan mureaa. En tätä kesän aikana tehnyt kertaakaan, mun mielestä tämä on sellaista syksy-talviruokaa. Ja toiseksi tämän tekeminen kestää noin 4 tuntia, niin siksi en tätä myöskään usen tee.
Tässä teille ohje, olkaa hyvät ja nauttikaa! =)  Tämä on sitten aikas tuhtia tavaraa ja varsinkin perunamuusin kera tarjottuna tämä on "äkkitäyttävää".

n. 800 g naudan ulkofilettä
vettä
mustapippuria
1 prk kokonaisia herkkusieniä
2 maustekurkkua
2 prk creme fraichea
3 prk ruokakermaa
1 prk smetanaa

¤ Leikkaa liha syiden mukaisesti kuutioiksi tai suikaleiksi. Ruskista lihat voissa pannulla. Anna niiden saada väriä joka paikasta.
Lisää kattilaan n. 6 dl vettä ja lihapalat. Laita levy miedolle lämmölle ja hauduta lihoja kannen alla 2 tuntia. Lisää tarvittaessa välillä vettä. Lisää välillä lihojen joukkoon mustapippuria.
Lisää pilkotutu herkkusienet ja maustekurkut. Lisää ruokakermat ja hauduta vielä noin tunti.
Lisää aivan lopuksi smetana ja fraiche ja hauduta vielä noin 15 minuuttia. Tarkista että liha on kunnolla pehmentynyt ja on mureaa. Suolaa en tähän ruokaan lisää, koska käytän suolaa tosi vähän ja noista maustekurkuista tulee mielestäni ihan tarpeeksi suolaa.

1866515.jpg
Tässä lihat ruskistuvat pannulla. Huomaa likainen hella.. =(

1866512.jpg
Ja höyryävän ihana annos tarjoiltuna perunamuusin kera!
Perunamuusin ohjeen löydä TÄÄLTÄ!