Tälläisen tein vielä lauantaina ja vein sen eilen tuomisiksi Mummulaan. Tässä kakussa oli kyllä maut kohdallaan, oli meinaan hyvää!
Mutta pikkasen pitää antaa itselleen kritiikkiä.. Maku oli siis hyvä, mutta tuossa mango-osassa oli liian vähän liivatteita ja pääsi hieman valumaan. Tässä oli siis 5 prk mangoa ja 3 liivatetta, ensi kerralla kyllä enemmän. Halusin siitä pehmeää, enkä sellaista hyytelömäistä, mutta niin siinä sitten käy kun alkaa kikkailemaan! Ens kerralla seurataan vaan tarkasti ohjetta!
Tätä reseptiä en varsinaisesti kopioinut keneltäkään, katselin kyllä ideoita ja vinkkejä, mutta loppujen lopuksi heitin tähän vähän sitä sun tätä. Teresa ja Carita olivat kyllä mielessä mangokakkuineen..
Pohja:
n. 150 g digestive-keksejä
n. 70 g voita
Täyte:
2 prk Flora Vispiä
1 prk Flora Vanillaa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 pss Wienernougat-rouhetta
6 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa vettä
Mangokerros:
5 prk mangososetta
4-5 liivatetta ( minä siis laitoin 3 ja se oli liian vähän!!! )
¤ Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Vispit sekö Vanilla vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa vaniljasokeri. Lisää vielä wienernougat rouhe. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Yhdistä seokset huolella. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Valmista mangokerros esim. seuraavana aamuna. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kaada mangososeet kulhoon. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan veteen. Yhdistä seokset ja kaada se hyytyneen wienernougat-kerroksen päälle. Anna hyytyä ainakin 3 tuntia. Mulla hyytyi 5 tuntia ja se oli riittävä, niin siis jos niitä liivatteita vaan olisi ollut enemmän..
Lopuksi koristelin kakun vielä valkosuklaalla.
Ja se suklaa sulatuskin meni vähän niin ja näin, vai mitä Mummu?
Ja tässä vielä kuva Mummun tekemistä sairaan hyvistä rahkapullista!
Kommentit