1285136621_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantai-iltapäivän vietimme Mummulassa, eli äitini tykönä. Tuomisiksi veimme omppukaakun. Taas erilainen ja ihan uusi ohje, ainakin mulle. Ohje on napattu Kaarina Roinisen kirjasta Tv-leipurin helpot kotileivonnaiset. Alunperin tämä oli raparperikakku, mutta vaan muutin riparapat ompuiksi!
Tästä tulikin oiken pehmeää ja fariinisokerista tuli toffeemainen maku omenoihin, nam!

Vuoan pohjalle:

50 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
5-6 dl omenakuutioita tai raparperia, puolukoita, mustikoita tms.

Taikina:

150 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl inkivääriä
1 dl maitoa

¤ Leikka irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat ja korppujauhota ne. Kaada puolet sulatetusta voista leivinpaperin päälle ja ripottele sille puolet sokerista.
Levitä päälle omppupalat. Kaada loppu voi ohuena nauhana päälle ja ripottele loput sokerit.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito. Laita taikina vuokaan omppujen päälle ja levitä se tasaiseksi.
Paista kakkua 175 C:asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kaarina Roinisen kirjassa tämä kakku oli tosi korkea, mutta mulla jäi ihan lättänäksi.. Mistähän mahtoi johtua ? Mutta hyvää oli kuitenkin!