2163990.jpg

Viime viikolla pyöräytin tälläisen kaakun joulua varten. Laitoin sen pakkaseen ja kuorrutuksen kakku saa aattoaamuna. =)
Ohje on Jack Bauerilta ja alkuperäinen Mimmi Mutikaiselta.
Mukava ja helppo ohje!


200 g voita

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa ( käytin täysmaitoa )

4½ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vaniljasokeria

1 dl jauhettuja mantelia

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g voita

1 keltuainen

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1 ½ tl kanelia

noin 2 rkl kuumaa kahvia

Valmistaminen:

- vatkaa kakun voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi

- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä. 175 C:astetta ja noin 1 tunti.

- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.

- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...


2174919.jpg

Tässä vielä kakku koristeltuna kuten lupasin. En tehnyt kuorrutetta alkuperäisen ohjeen mukaan vaan tein masaliisan kuorrutteen, eli tomusokeria, sulaa voita, loraus kahvia ja kaakaojauhetta. Sekoitus ja levitys kakun päälle. Emmi halusi laittaa tösseleitä ja nuo hän laittoi ihan itse. Kuten varmaan huomaatte, näkyy hieman noita pieniä sormenjälkiä. Hän ei ollut ihan varman, että pysyykö ne siinä vai tarviiko painaa? =)