4 dl sokeria
2 dl siirappia
2 dl vettä
250 g voita
4 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl soodaa
noin 15 dl venhäjauhoja

¤ Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Kiehauta. Ota kattila pois liedeltä.
Paloittele kattilaan voi ja lisää piparkakkumauste. Sekoittele kunnes voi sulaa. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
Sekoita sooda jauhoihin ja sekoita jauhoseos puuhaarukalla siirappiseokseen. Taikina jää löysäksi, mutta leipoutuvuus paranee kun taikina jäähtyy.
Nosta taikina jääkaappiin ainakin yhdeksi päiväksi.
Kauli taikina ja paina haluamallasi muotilla siihen. Nosta piparit varovasti lastalla ja laita pellille.
Paista 200 C:asteessa 4-6 minuuttia.
Jäähdytä piparit kunnolla ennen koristelua.

2050096.jpg