1263278194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä me herkuttelimme Loppiaisena, kun veljeni perheineen tuli kylään! Masaliisaa, mutta tällä kertaa eri kuorrutteella. Kaapissani on jo kauan ollut ruokotomusokeripaketti, enkä ole oikein keksinyt mihin sitä käyttäisi. Nyt sain idean laittaa sitä tavallisen tomusokerin sijasta. Ja koristeeksi joulusuklaan jämiä, eli Dajmia rouhittuna. NAM!
Tosta ruokosokerista tuli aika kinuskinen maku, pieni säväys kahvia mukaan, niin jo oli hyvää!

Pohjana on siis perusmasaliisa ja kuorrutteen tein seuraavasti:

n. 5 dl ruokotomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 50 g sulatettua voita
n. 3 rkl vahvaa kahvia

¤ Sulata voi, lisää tomusokerin joukkoon vaniljasokeri. Lisää vuorotellen voisulaa ja kahvia, ja sekoita kunnes seos on kiiltävää ja notkeaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Mulla Dajm-karkkeja rouhittuna.

Pitää tuosta ruokotomusokerista kehitellä myös jotain muuta leipomista. Se oli niin hyvää! Tällä kertaa lapset eivät syöneet tätä niin suurella halulla kuin yleensä ja syykin oli selvä. Emmi katseli ihmeissään tätä ja totesi synkkänä: Äiti, missä tösselit ?

1263278235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e