1290958442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ruokapirkassa oli ohje Islantilaisesta puolukkahyydykekakusta, mutta mullapa oli karpaloita pakkasessa, jotein tein karpalohyydykekakun. Alkuperäisessä ohjeessa oli rahkaa, mutta sitä nyt ei sitten ollutkaan. Leipomisvimma oli kova, jotein hiukan jouduin muuttelemaan ohjetta.
Tässä ohje kuten minä tein:

Pohja:

1,5 dl kaurahiutaleita
n. 20 g voita
1/2 dl fariinisokeria

Täyte:

2 prk vispikermaa
4 liivatelehteä
3 rkl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua

Karpalokiille:

130 g karpaloita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1/2 dl vettä

¤ Paahda kaurahiutaleita kuumalla pannulla hetki. lisää voi ja fariinisokeri ja sekoittele hetki. Anna jäähty ja taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kuumenna appelsiinimehu ja liota liivatteet siihen. Sekoita seos ohuena nauhana kerman joukkoon. Kaada kermaseos kaurahiutaleiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunnin.
Vaömista karpalokiille : Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata karpalot ja soseuta ne. Siivilöi sose halutessasi, minä halusin ! =) Sekoita joukkoon sokerit. Kuumenna vesi ja liota siihen liivatteet. Sekoita ohuena nauhana karpalososeen joukkoon. Kaada kermahyydykkeen päälle ja hyydytä vielä jääkaapissa muutama tunti.

Sain hyvän tekosyyn leipoa tänään toi kakku, sieltähän tulee Tanssii Tähtien Kanssa - Finaali !! Siispä illalla tiedossa kakkua ja tanssia ! =)