1944556.jpg

No niin, nyt näitä synttäritarjoiluja.
Lusikkaleivät ovat mielestäni yksiä parhaimipia pikkuleipiä mitä on. Ja pakkohan niitä oli tehdä. Tämä ohje on Kaarina Roinisen.. (ylläri)

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Väliin:
vadelmamarmeladia

Pinnalle:
sokeria

¤ Anna voin kiehua kattilassa hyvin miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kun vaahto alkaa laskeutua ja voi saa hieman väriä, ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
Painele taikinaa soikean teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin.
Paista pikkuleipiä 175 C:asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.
Anna leipien jäähtyä rauhassa. Täytä jäähtyneet lusikkaleivät marmeladilla ja kierittele ne sokerissa.
Pikkuleipiä täytyy käsitellä varovasti, koska ne ovat todella hauraita.