1671955.jpg
Olen joka Juhannus tehnyt meille mansikkakakun, joten pitihän se taas tehdä! Tosin kakku jäi mansikoiden puolesta hieman köyhäksi, koska mansikat maksoivat juhannuksena 10 € / litra!!!!!!
Eli tässä on siis vain 1 litra ja täyttenä on pakastemansikoita.
Pursotuskerma loppui kesken, tai siis vatkasin vaan puolitoista purkkia. Tuossa vasemmassa reunassa näätte varmaan, kun tuli pikkuinen kolo.
Tästä tuli kuitenkin sairaan hyvää ja se loppui kahdessa päivässä. Tykättiin tästä koko perhe ja Ella söi melkein kaikki kermavaahdot!!

Kakkupohja:

5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinhauhetta

¤ Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi sekoitetut kuivat aineet. Paista voidellussa kakkuvuoassa 175 C:asteessa noin 25 minuuttia.

Mansikkamousse:

2 liivatelehteä ja niihin kylmää vettä + 1 dl kiehuvaa vettä
250 g pakastemansikoita
1 prk Vanilja-rahkaa
1 prk Flora Vispiä eli 2,5 dl
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

¤ Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata pakastemansikat mikrossa ja mössää ne sauvasekoittimella.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja mansikkasose. Sekoita.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen.
Sekoita liivate mansikkakerma-seokseen ja sekoita.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja siten, että tulee kaksi kerrosta. Kostutan pohjia maidolla.
Levitä kerroksiin mansikkamoussea. Levitä mansikkamoussea myös päällimäiseen kerrokseen hieman.
Koristele vispikermapursotuksilla ja tuoreilla mansikoilla. NAM!!

1671957.jpg

1671965.jpg

1671966.jpg

1671967.jpg

Oli kyllä hyvää ja loppui tosi nopeasti!! =)