1889345.jpg
Perjantaina tein meille perus kotiruokaa. Jauhelihakastikkeeseen lisäsin kesäkurpitsaa ja suolakurkkuja. Ja tarjoilin porkkanaaasteen kera, koska nythän sitä laihdutetaan ja salaatteja syödään enemmän..
Perunamuusin ohje on vanha tuttu.

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa
n. 3 rkl vehnäjauhoja suurustukseen
n. 1l vettä
paprikajauhetta
mustapippuria
2 suolakurkkua
1 pienehkö kesäkurpitsa
2 rkl ketsuppia
1 prk Flora 4 % ruokakermaa

¤ Ruskista jauheliha ja lisää mausteet. Lisää vehnäjauhot ja ruskista vielä hetki. Kaada päälle vesi. Keitä muutama minuutti.
Lisää joukkoon ruokakerma, ketsuppi ja pilkottu suolakurkku. Anna taas hetki hautua. Lisää lopuksi kesäkurpitsakuutiot. Tarjoile perunamuusin kera.

Kesäkurpitsat kannattaa lisätä vasta ihan lopuksi, koska ne pehmenevät tosi nopeasti ja tulevat muuten ihan lössöiksi.

1889346.jpg