Äitini teki tätä muutaman kerran kun grillailtiin yhdessä. Innostuin itsekin ja tässä tulos!

2-4 kananmunaa keitettynä
salaatinlehtiä
2 dl kermaa vaahdotettuna
n. 2 rkl etikkaa
sinappia
sokeria
valkopippuria

¤ Keitä kananmunat koviksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
Erottele keitetyistä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
Sekoita kermavaahdon joukkoon hienonnetut keltuaiset, etikka, sokeri, sinappi ja pippuri. Tarkista etikan suhde.
Revi isoon kulhoon salaatinlehdet.
Kaada päälle kerma-keltuais-seos ja ripottele koristeeksi valkuaiset.
Halutessa voit koristella silputulla ruohosipulilla.

Kerman sijasta voi käyttää myös kermaviiliä. Ja salaattiin voi lisätä myös kurkkua ja tomaattia.

Tämä ohje on hieman muunneltuna Satakunnan Kansasta. www.satakunnankansa.fi