2174940.jpg

Jouluksi piti tehdä vielä toinenkin herkkukakku! Mulla oli tästä kakusta tosi hyvät visiot ja sen maku maistui jo suussa ja yritin, huom yritin, parhaani mukaan saada tästä kakusta samanlaista kuin ravintola Andaluciassa oli tarjolla. Muistaako kukaan kun Porissa oli sellainen ihana ravintola? Me kävimme miehen kanssa Andaluciassa tosi usein syömässä ja oli niin hyvää ruokaa että itketti. Sitten se lopetettiin ja on ollut nyt poissa muutaman vuoden. Kunnes Andalucia avataan taas tammikuussa 2009 tänne Poriin!!
IHANAA! No, tuliko tästä nyt reseptipostaus, vai Andalucian mainos..?

Tämä kakku ei todellakaan onnistunut niin kuin piti. Ensinnäkin sain tämän valmiiksi aatonaattona kello 24 ja uni painoi pahasti päälle ja toiseksi hukkasin yhden reseptin jonka laatikon uumenista löysin ja siitä olisi pitänyt ottaa hieman mallia. No, tein sitten oman pääni mukaan ja tulos ei ollut yhtään samanlainen kuin sen piti..
Keksejä on ihan liikaa, kuten näette, keksikerros on paksuin. Valkoinen täyte oli ihan hyvää, mutta siinä olisi saanut olla enemmän sokeria. Tyrnikerros sitten onnistui ja se oli ihanan kirpeä, kuten pitikin. Mutta tyrniä oli kuitenkin liian vähän.. Mikään ei siis kelpaa!
Pienempi vuokakin olisi auttanut, mutta kun suurudenhullun vikaa on, niin pienet kakuthan tarkoittavat vähempää syömistä, eikös vaan? Mitä enemmän herkkuja sen parempi!
Tässä nyt reseptiä, mutta jos kokeilette tätä, niin laittakaa valkoiseen kerrokseen ehdottomasti enemmän sokeria!

1 pkt marie-keksejä  ( voisi laittaa vähemmänkin, on aikas iso määrä kuten näette.. )
n. 100 g voita

1 prk vispikermaa
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
3 rkl sitruunanmehua
4 liivatelehteä
1/2 dl kiehuvaa vettä

1/2 dl tyrnimehua
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl kiehuvaa vettä
2 liivatelehteä

¤ Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Leivtä seos irtopohjavuokaan.
Vatkaa kerma sokerien kera vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita tuorejuustot ja sitruunamehu kermavaahdon joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen. lisää vesi ohuena nauhana kerman joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Tee tyrnikerros seuraavana aamuna tai noin 4 tunnin hyytymisen jälkeen.
Laita liivatteet kylmään veteen. Siivilöi tyrnimehu. Ota puoli desiä kiehuvaa vettä ja sekoita siihen joukkoon sokeri. Liota loppuun veteen puristetut liivatteet ja sekoita seos mehuun. Kaada lusikan kautta kakun päälle ja anna hyytä muutaman tunti.

Mitä siis opimme tästä?
Tehdään kakku päiväsaikaan ja ihan täydessä ymmäryksessä!  =)