1242109854_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Äitienpäivänä meillä syötiin tälläistä kaakkua. Tein sen itse, vaikka mies ehdottikin että ostetaan valmis kakku.. Itse tehdyt ovat vaan niin paljon parempia ja halvempiakin. =)
Tällä kertaa en laittanut perinteistä digestive-pohjaa, vaan tein sokerikakkupohjan ja se oli hyvää.

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk Vaniljan makuista tuorejuustoa ( Sunnuntai )
1 levy Fazerin punaista  ( joka on maailman parasta!! )
1 dl espressoa
5 liivatelehteä

Koristeluun mansikoita

¤ Vatkaa pohjan kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 200 C:asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon sula jäähtynyt suklaa sekä pehmeä tuorejuusto. Purista liivatteista vesi ja liota ne kuumaan espressoon. Lisää juoma suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Tässä kakussa oli "juju" keskellä. Leikkasin kypsä pohjan hieman pienemmäksi.
1242110825_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ja laitoin mansikan viipaleita pohjan päälle. Sitten kaadoin täyteseoksen päälle ja jääkaappiin hyytymään.  Ja tässä kuva leikatusta kakusta..
1242109918_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuli aikas hieno ja tosi hyvän makuinen! Kakku ei ollut liian makea, koska täytteessä ei ole muuta kuin suklaan sokeri. Pohjassa on sokeria kyllä, mutta täytteessä sitä oli sopivasti. =)