1889341.jpg

Tykkään kauheasti, tai siis koko perhe tykkää, katsoa erilaisia ruokaohjelmia. Tämä resepti on peräisin Niklaksen keittiöstä. Hän sanoi, että tämä nuudelikeitto syntyy 15 minuutissa ja hällä oli oikein munakello kellottamassa ja niin hän sen vartissa teki. Mutta minä en kyllä tätä vartissa saanut tehtyä. Possunliha oli tosi sitkeää ja vasta 45 minuutin keittämisen jälkeen valmista. Keitto oli kuitenkin tosi hyvä ja ihanan tulista.  Tässä reseptiä hieman.

300 g possun filettä
n. 1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
kuivattuja kaffir-limenlehtiä noin 2 rkl
1 chili
2 valkosipulinkynttä
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 limen mehut
maissinuudeleita tai muita vastaavia
1/2 ruukku korianteria
n. 4 cm pala inkivääriä tai  2 tl inkivääritahnaa

¤ Mittaa kattilaan vesi. Lisää pilkotut valkosipulit ja inkiväärit. Jos käytät tahnaa, lisää myös se. Lisää vielä liemikuutio, chili ja limenlehdet. Suikaloi possunliha ja lisää se kattilaan. Keitä noin 40 minuttia, kunnes possunliha on kypsää.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää keittoon soijakastike, limen mehut ja korianterisilppu. Lisää lopuksi nuudelit ja sekoita. Tarjoile heti.

Tämä ruoka on kevyttä ja sopii myös minulle, koska lasken painonvartijoiden pisteitä ja laihduta nämä ylimääräiset kilot pois.

Tässä vielä kuva noista Kaffirlimen-lehdistä, joita löysin Prismasta maustehyllystä.
1889348.jpg
Olivat ihanan tuoksuisia ja makuisia. Maksoivat Prismassa 2,99 €.