Lauantai-illan snack-pala! Pirkka-lehdestä  löysin tälläisen ohjeen ja pitihän sitä kokeilla. Me ollaan miehen kanssa innostuttu tosta vuohenjuustosta.. Ja tuli samalla testattua tältä kesältä uudet perunat. Tosin oli italialaista siikliä, kun ei raaskittu ostaa kotimaisia. =)

500 g uusia perunoita keitettynä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 ruukku lehti- tai jääsalaattia
1 patonki
1 rasia vuohenjuustoa ( Käytin itse 250 g President-vuohenjuustoa )

Kastike:

1 rkl sinappia
1 rkl etikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

¤ Paloittele kypsät uudet perunat. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa kurkku paloiksi. Laita revityt salaatinlehdet, perunat, tomaatit ja kurkku kulhoon.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.  Kaada kastike kulhoon salaatin päälle. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Leikkaa patonki ja vuohenjuusti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane patonkiviipaleet pellille leivinpaperin päälle. Nosta patongin päälle juustoviipale. Paista leipiä 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes juusto hieman sulaa ja saa väriä.
Ota salaatti jääkaapista. Asettele salaatti lautaselle ja siihen kylkeen lämmin vuohenjuustopatonki.  Halutessa voit ripotella päälle vielä kevätsipulia, niin kuin minäkin tein!

1609185.jpg
Tässä valmiit patonkipalat. Ne kovettuvat tosi nopeasti, että kannattaa syödä ne heti.

1609194.jpg
Ja valmis salaatti!!!