1294645923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uudeksi vuodeksi tein meille tämän ihanan raikkaan hyydykekakun. Tässä ohjetta, johon summamutikassa heitin yhtä sun toista.

Pohja:
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
50 g voita

Täyte :
1 prk eli 2 dl kuohukermaa
1 prk Flora Vispiä
100 g valkosuklaata
4 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä
2 rkl sokeria

Kiille :
200 g vadelmia
1 dl kiehuvaa vettä
1 rkl vaniljasokeria
2 liivatetta

¤ Paahda kaurahiutaleita kuumalla pannulla hetki. Lisää voi ja fariinisokeri ja anna paahtua vielä hetki samalla sekoitellen. Taputtele jäähtynyt seos irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota kermat ja mausta ne sokerilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Sekoita suklaa kerman joukkoon. Liota liivatteet kuumaan veteen ja kaada seos ohuena nauhana kermasuklaaseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.
Kun valkosuklaatäyte on hyytynyt, voit valmistaa vadelmakiilteen.
Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja mausta ne sokerilla. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita vadelmasurvoksen joukkoon. Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja laita vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai anna hyytyä vaikka seuraavaan päivään. Koristele haluetssasi vaikkapa valkosuklaalla.
Vadelmasurvoksen voi myös siivilöidä, kuten minä tein.

Kyllä oli raikasta kakkua, nam !