1266504607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ollaan oltu tämä viiko kotona kun molemmat tytöt sairastelevat. Nyt on ollut aikaa leipoa ja köllötellä. Tänään leivottiin lihiksiä! Nää hakkaa kyllä kaupan lihikset 100-0! Vähän näihin meni aikaa, mutta oli kyllä sen arvoista! Ohjeen otin vanhasta keittokirjasta reseptilaatikon pohjalta.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
100 g voita
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1,5 dl riisiä  ( laitoin Jasminriisiä )
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Paistamiseen n. 1,5 l rypsiöljyä

¤ Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva joukkoon. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Anna kohota.
Valmista sillä välin täyte. Kuulota sipuli pannulla ja ruskista jauheliha. Mausta.
Kauli kohonnut taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota pyreällä muotilla paloja. Mä otin pienellä puurolautasella palasia. Lusikoi jokaiselle palalle täytettä noin 3 rkl. Käännä palat kiinni ja nipistä reunat kunnolla. Anna kohota vielä tovi. Pistele haarukalla.
Kuumenna öljy ja paista piirakat kauniin ruskeiksi.Anna ylimääräisen öljyn valua pois talouspaperin päällä. Peitä piirakat liinalla, jotta niistä tulee pehmeitä.

Mulla ei ole mitään lämpömittaria, jotta olisin voinut mitata öljyn. Joissakin ohjeissa sanottiin, että öljy pitää olla 180 C asteista. Mä koitin pienellä taikinapalalla kuumuuden. Jos pikkuklöntti paistuu noin 40 sekunnissa, lämpötila on sopiva. Öljyn lämpenemiseen meni aikaa noin vartti.

Nää oli kyllä huippuhyviä!!