1260440101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aikas lailla joulutohinoissa ollaan täälläkin! Eilen sain innostuksen kokeilla marmeladeja ja hyvinhän ne onnistuivat. Kermaruusulla oli kiva ohje ja tämä on kopioitu suoraan häneltä. =)
Täältä meidän apteekeista ei meinannut löytyä tuota agar agaria, löysin vihdoinkin sitä sitten kolmannesta apteekista. Oli kuulemma valmistajalta loppu, seli seli...
Helppoja nämä olivat, vaikka aluksi ajattelin, että voi kauheeta, rupeenko mä nyt leikkimään jotain kemistiä kun käytettiin agaria ja oikeen viinihappoakin. Mutta ei, tänään alan heti tehdä lisää ja tällä kertaa punaisia!


1/2 l vettä  ( minä laitoin 1/2 l appelsiinituoremehua )
15 g agar agaria   ( apteekista )
6 dl sokeria

1 1/2 dl sosetta  ( laitoin yhden purkin Piltti mangososetta ja siitä tuli 1 dl )
1 tl viinihappoa  ( apteekista )


¤ Laita kattilaan KYLMÄ vesi/mehu ja lisää agar agar ja sokeri. Keitä 5 minuuttia. Keitoin aikana seos ihan selvästi hyytyy ja muuttuu kumimaiseksi. Jäähdytä seos.
Lisää sose ja viinihappo. Mulla oli Piltti mangososetta 1 prk.  Kaada seos laakealle vadille ja anna hyytyä viileässä. Minä laitoin neliönmuotoiseen kelmulla vuorattuun foliovuokaan. Kansi päälle ja yöksi parvekkeelle.
Kun massa on hyytynyt, leikkaa muotilla tai veitsellä paloiksi ja anna niiden kuivua huoneenlämmössä n. vuorokausi. Kääntele välillä, että varmasti kuivuvat. Sokeroi ja säilytä marmeladit tiiviissä rasiassa. Marmeladit säilyvät noin kaksi viikkoa.

Minä kyllä sokeroin nämä heti leikkaamisen jälkee ja suht hyvin näyttää sokeri niissä pysyvän, mutta sitten kun ne ovat kuivuneet, niin luultavasti sokeroin uudestaan.

1260440117_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näistä saa ihania joulupaketteja!!