1259389291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mulla oli keskiviikkona vapaa ja sen kunniaksi leivoin tätä ihanaista leipää. Ja oikein ihanaa tämä tosiaan olikin, maistui niiiiiiiiiiiiiiin hyvältä. Tuoreeltaan lämpimänäkin tämä  maistui, mutta nyt muutaman päivän jääkaapissa oltuaan se vasta maistuukin! Ja helppo tämä oli tehdä, kohotukseen ja paistoon menee tosin aikaa. Itse taikinaa ei vaivata lainkaan, vaan sekoitetaan vaan kaikki isossa kulhossa. Kokeilemisen arvoista tosiaan! 
Ohjeen löysin googlettamalla ja tähän ohjeeseen päädyin:

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

¤ Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Kun hiiva on sulanut, lisää joukkoon muut aineet. Sekoittele hyvin, mutta ei tarvitse vaivata. Anna kohota liinan alla kaksi tuntia.
Kaavi taikinaa leipävuokiin, mulla tuli 3 pientä vuokaa täyteen, riippuu tietysti vuoan koosta. Paista leipiä 175 C:asteessa noin 2 tuntia. Mulla meni paistoon aikaa noin 1 h 45 min.
Puolivälissä paistoa voit voidella leipiä vesi+siirappiseoksella. Minä vaan lorautin kumpaakin kippaan, eli vettä ja siirappia. Ohjeessa sanotiin, että suhteen tulisi olla 2 osaa vettä ja yksi siirappia.

Kyllä itsetehty leipä on hyvää!