Eilen iltapalaksi tein pitkästä aikaa kalaa ja aina yhtä hyviä valkosipuliperunoita. Lisäsin perunoihin "kermaa", eli 4 % ruokakermaa.. Oli siis kevyttä ja hyvää! Lisäkkeenä oli keitettyjä porkkanoita.

Kala:

lohifilettä
2 prk kevyttä ruokakermaa
1 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl sinappijauhetta
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
tilliä
valkopippuria

¤ Suolaa lohifilee ja ripottele päälle suola. Silppua päälle myös tilli. Kaada kermat kippaan ja sekoita joukkoon muut mausteet. Paista kalaa 200 C:asteessa noin 50 minuuttia.

Valkosipuliperunat:

1 kg kiinteitä perunoita
5 valkosipulinkynttä
2 prk Flora 4 % ruokermaa
1 tl suolaa

¤ Kuori ja viipaloi perunat. Purista valkosipulinkynnet ja laita kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita. Kypsennä 200 C:asteessa noin 1 tunti. Voit sekoitella välillä ja tarkistella perunoiden kypsyyttä haarukalla.


Tässä vielä kuva valmiista uunilohesta..