Tähän sain idean Pullahiireltä, kiitos vaan sinne päin!
Tämä oli ihanan erilainen voikkarikakku ja tulen aivan varmasti tekemään tätä useamminkin! Maistui tosi hyvälle. Niin siis, tässä on täytteenä kanaa ja fetaa.
Pullahiiri oli tehnyt leivän itse ja niin tein minäkin. Halusin nimenomaan pyöreän kakun ja ajattlein mieluummin tehdä leivänkin itse.
Tässä leivän ohje, ja tämäkin on Pullahiireltä.

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chiliä
2 rkl sipulijauhetta
0,5 dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

¤ Lämmitä vesi 42 C:asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää muut aineet ja jauhoja vähitellen. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taputteke se irtopohjavuokaan. Anna kohota vielä noin puoli tuntia.
Paista 175 C:asteessa noin 30 minuuttia.

Tässä täytteiden ohjeita:

Täyte 1:
n. 600 g kanafilettä hunajamarinaadissa
1 paprika
1/2 prk kermaviiliä

¤ Leikkaa kanafileet paloiksi ja ruskista pannulla. Anna kunnolla jäähtyä. Voit leikata paloja vielä pienemmäksi jos tahdot. Kuutioi paprika silpuksi ja sekoita kaikki ainekset yhteen.

 

Täyte 2:
2 prk fetajuustoa  ( käytin Arlan apetina-paloja )
1 kurkku
1/2 prk kermaviiliä

¤ Pilko kurkku pieneksi. Murustele feta. Sekoita kaikki yhteen.

Noita täytteitä hieman itse sovelsin. Kuorrutukseksi laitoin 1 prk Olympia-sulatejuustoa sekä 1 prk kuohukermaa vaahdotettuna.
Kuorrutuksesta tuli kyllä tosi hyvä, en laita kyllä enää ikinä majoneesia voikkarikakkuun. Kiitos Pullahiirelle vinkistä! Hymy

Koristeeksi laitoin kirsikkatomaatteja, punasipulia, kurkkua, thai-basilikan lehtiä sekä chilipalkoja.