Kesällä tein näitä viimeksi ja eilen tuli yhtäkkiä visio, että karjalanpiirakoita on saatava! Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja lähdin hakemaan Valtsusta punaista maitoa.
Tein viimeksi tällä ohjeella, mutta nyt hieman surffailin ekaksi ja Cebicillä olikin näitten tekoon vinkkejä ja hieman erilainen ohje kuin minulla.
Cebic oli laittanut kuoritaikinaan öljyä, jotta leipominen onnistuisi paremmin ja sitä minä tällä kertaa kokeilin. Ja viime kertaiseen leipomiseen verrattuna, tämä oli kyllä parempi taikina. Kiitos Cebic!
Ja näistä taisi tulla hieman nätempiäkin kuin viimeksi! Harjoitus tekee mestarin! Cool

Tässä ohjetta a´la Cebic:

Riisipuuro

3 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 l maitoa (kulutusmaitoa, punainen purkki)
suolaa

Huuhdo riisit siivilässä ja lisää kiehuvaan veteen. Anna veden imeytyä riisiin ja lisää maito. Anna hautua hiljaisella lämmöllä puuroksi välillä sekoitellen, aikaa menee n. 40-60 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja mausta suolalla, puuro saa olla vahvasuolainen tai muuten piirakoista tulee mauttomia.


Kuoritaikina

2 dl kylmää vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Sekoita kaikki taikinan aineet ja lisää öljyä sen verran, että saat helposti käsiteltävää taikinaa.

Kuoritaikinan tein kaksinkertaiseksi ja puuron tuolla ohjeella ja kaiken kaikkiaan piirakoita tuli 29 kpl. En tiedä, että teinkö kauhean paksuja mötiköitä kun näitä tuli niin vähän, mutta nooh, nämä olivat huippuhyviä!!
Ja nyt oli puurossa sopiva suolakin, viimeksi laitoin suolaa varovasti ja niistä tuli hieman mauttomia. Nyt siis hyvinkin makoisia!