2174937.jpg

Kauan odotettu jouluaatto koitti vihdoin! Hieman tunnelmaa latisti Emmin pieni lämpö jota oli yöllä..
Aamulla kodissa tuoksui kinkku ja riisipuuro ja suklaa.. Söimme puuron suurella ruokahalulla odottaen viimeistä luukkua joulukalenterista ja tietty joulupukkia.. Tähän asti kaikki oli siis ihan hyvin..
Hieman ennen kuin pukki tuli, huomasin itselläni hiukan ihmeellisen olon..
Ja kuumettahan minullakin sitten oli yli 38 ja hirmuinen räkätauti. Eli joulu oli siis pilalla! Ja Emmikin oli enemmän kipeä, lämpöä ja maailman kamalin yskä..
Pukin kanssa meni kaikki tosi hyvin, Emmi oli ihan innoissan ja hieman ujostelikin. Paketteja tuli taas kauheat kasat, olemme vissiin olleet kilttejä. =) Ella hymyili pukille ja jutteli, mutta ei halunnut mennä syliin, vaan tuli itku.
Paketteja avattiin vaikka kuinka kauan, Emmi ei loppuvaiheessa edes jaksanut enää..
Joulupukin jälkeen söimme ihanan joulaterian. Tai no, ihanan ja ihanan, jos vaan olisi maistanut jotain, niin olisi varmaan ollut ihanaa! =((
Ruokapöydästä en ottanut valokuvia, taisin unohtaa ja fiiliskin oli jo kadonnut.
Joulupöydässämme oli kuitenkin:

- lanttulaatikkoa
- maksalaatikkoa
- perunalaatikkoa
- lihapullia
- ruskeaa kastiketta
- kinkkua
- graavia lohta
- valkosipulisilliä
- keitettyjä perunoita
- rosollia
- italiansalaattia
- sinappia
- erilaisia juustoja

Aatto meni kuitenkin siinä mielessä hyvin, että saimme olla koko perhe yhdessä ilman minkäänlaista kiirettä ja hosumista. Katselimme yhdessä telkkaria ja herkuttelimme suklaalla. Tytöt leikkivät iloisena uusilla leluillaan ja me katselimme tyytyväisinä vieressä. =)

2174938.jpg

Ja katsokaas, mitä tontut olivat tuoneet meille yöllä? Olisitte nähneet Emmin ilmeen kun hän näki nämä! Siinä sitten popsittiin suklaata heti aamutuimaan..

PS. Eikös olekin upea kuusi? On Emmi päässyt vauhtiin ja hän laittoi siihen kaikki koristeet mitä vain oli! Tänään kuusi on ihan eri näköinen kuin aattona, koska Emmi on vaihdellut koristeiden paikkaa jo monta kertaa. Emmin kummitäti sanoi aattona, että onpas runsas kuusi ja musta se oli tosi osuvasti sanottu! =)