2086681.jpg

Kotivinkin Jouluherkut-lehdessä oli tälläinen resepti jonka mieheni bongasi. Ja pitihän hälle sitten tehdä näitä ja olivat muuten tosi helppoja. Minä en tuosta mädistä välitä, eikä nuo sienetkään mitään ykkösherkkuja ole, eli tämä oli siis vain miehen herkkusnack-pala.
Meillä oli kirjolohen mätiä pakkasessa ja sitä sulattaessa, se meni ihan veteläksi. Kuvasta ei tullut kovin herkullisen näköinen, koska mäti valuu.. Mutta mies ylisti hirmuisesti tätä herkkua!

paahtoleipää  ( käytin Fazerin ruistoastia )
voita paistamiseen
3 kananmunaa
1 l vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
suolaa
sieniä  ( käytin Pirkan kanttarelleja purkissa )
mätiä  ( kirjolohen mätiä )
pippurisekoitusta
ruohosipulia koristeeksi

¤ Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Paista niitä hetki pannulla voissa.
Laita laakeaan kattilaan 1 l vettä ja etikka ja anna kiehua. Vähennä lämpöä. Riko kananmuna mukiin ja kaada se miedosti poreilevaan veteen. Tee näin muillekin kananmunille. Keitä 3 minuuttia, ja mausta vesi suolalla.
Huuhtele sienet ja paista niitä hetki voissa.
Asettele leivän pääle ensiksi uppomuna, paistettuja sieniä, mätiä ja lopuksi ruohosipulisilppua ja pippurisekoitusta.
Tarjoile heti.

2086682.jpg

Nuo uppomunat ovat jättihyviä ihan sellaisenaakin!