2008569.jpg

Pitkästä aikaa meidänkin keittiössä leivottiin.
Ellalla on korvatulehdus ja itelläkin kurkku kipeänä, joten tarviihan sitä jotain piristystä.
Masaliisaa on meillä leivottu niin kauan kuin muistan, äiti leipoi sitä silloin kun oltiin pieniä ja minä taas leivon sitä omille lapsilleni.
Tästä ohjeesta tulisi pellillinenkin, mutta tällä kertaa tein hieman pienempään vuokaan. Emmi valitsi sydäntösselit koristeeksi.

3 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita sulatettuna
n. 1 dl vahvaa kahvia mustana

Kuorrutus:

n. 1/2 pakettia tomusokeria
n. 1/2 dl kahvia
n. 50 g voita sulatettuna
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl vanilja-aromia

¤ Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmunavaahtoon vanilja-aromi, kuivat aineet ja voisulaa sekä kahvia vuorotellen. Jos taikina jää kauhean tönköksi, voi lisätä vielä kahvia.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan ja paista 200 C: asteessa noin 20 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.
Sekoita kuorrutusta varten kuivat aineet. Sulata voi ja jäähdytä kahvia. Sekoita voisulaa ja kahvia tomusokerin joukkoon vuorotellen. Nestettä ei tarvitse olla paljon kun seoksesta tulee jo nestemäistä, joten niitä pitää lisätä varovasti.
Kaada kuorrutus pohjan päälle ja koristele esimerkiksi strösseleillä, mantelirouheella tai vaikka kookoshiutaleilla.

2008578.jpg