1944580.jpg

Tämän reseptin kopioin Nigellalta. Se oli joku suklaaspesiaali ohjelma jossa tätä tehtiin.
Tästä tuli hyvää ja kelpasi vieraillekin. Pieniä muutoksia tein tähän, mm. Nigella käyttää aina vanilja-aromia ja minä laitoin vaniljasokeria. Ja hän koristeli kakun sokeri-orvokeilla ja suklaaholistina tietenkin laitoin vielä lisää suklaata päälle.
Tästä tuli aika matala kakku. Nigella sai aikaiseksi tästä taikinasta kaksi kakkua yhdistäen ne yhdeksi, mutta hän käytti kyllä pienempää vuokaakin. No Nigella onkin oikea supernainen! Tämä olikin hänen ohjeistaan varmaan kaikkein yksinkertaisin, tähän ei tullut esimerkiksi Feenix-linnun munia ja valaiden mätiä, sun muita eksoottisia aineksia kun hän joskus käyttää.. =)

200 g,  eli n. 3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vanilja-aromia  ( minä korvasin vaniljasokerilla )
1,5 dl creme fraichea
175 g pehmeää voita
3/4 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa

Kuorrutus:
175 g tummaa suklaata
75 g voita
1,25 dl creme fraichea
n. 4 dl tomusokeria

¤ Sulata voita hetki mikrossa tai ota sen muutamaa tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön. Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 180 C:asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
Leikkaa pohja puoliksi ja valmista täyte.
Sulata vesihauteessa sukla ja voi. Anna hetki jäähtyä. Sekoita joukkoon creme fraiche ja siivilöityä tomusokeria. Itse lisäsin tomusokerin desin kerrallaan.
Levitä osa täytteestä ensimmäisen kerroksen päälle ja pistä toinen kerros päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille.Koristele esimerkiksi suklaalastuilla. Tulipas paljon päälle sanoja.. =)

1944587.jpg

1946105.jpg