1832414.jpg
Mummulan pihan ompuista piti leipoa jotain ja mitäs muutakaan kuin piirakkaa. Halusin tehdä jotain sellaista mitä en ole ennen tehnyt. Kirjoja selaillessani löysin tämän. Ja tämä on siis Kaarina Roinisen kirjasta, Kaarinan parhaat leivonnaiset.
Tästä ei ole muuta kuvaa kuin tämä, paloista piti ottaa kuva, mutta se jäi. Ja mies oli syönyt tämän niin nopsaan, etten enää ehtinyt. =)
Tämä oli kuitenkin niin hyvää, että teen tätä useamminkin ja jos sitten saisin parempia valokuvia.
Tässä resepti:

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
1 dl maitoa

Päälle:

6-8 omenaa

Pinnalle:

100 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100 g mantelirouhetta ( minä kyllä laitoin mantelilastuja )

¤ Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos, jäähtynyt voisula ja maito. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Levitä taikina vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.
Viipaloi omenat ja lado ne taikinan päälle.
Paista piirakkaa 225 C.asteessa 10 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää vielä joukkoon mantelilastut. Levitä seos pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä 10-12 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin.


Tällä kertaa saimme omenoita Pappan pihasta ja niistä syntyi heti tätä herkullista toscaa. Leivoin ne kätevääkin kätevämpiin foliovuokiin. Yllä olevasta ohjeesta tuli kaksi piirasta, jotka laitoin pakkaseen vierasvaraksi. Tai jos kova makeanhimo iskee, niin taidan ottaa sulamaan.. Tässä vielä kuvia.
Piti vielä kirjoittaa, että tähän uuteen satsiin laitoin 50 g mantelilastuja sekä 50 g mantelirouhetta.

1869799.jpg

1869798.jpg