1872966.jpg

Ette ikinä arvaa mistä tämä ohje on peräisin?  KAARINA ROINISEN KIRJASTA, KAARINAN PARHAAT LEIVONNAISET! Lisäsin itse tähän kaakaojauhetta.. Hehkutan sitä vieläkin, se on siis huippuhyvä kirja.

Työkaverini Minna tulee meillä tänään käymään ja tietysti piti leipoa jotain. Ajattelin, että otan pakkasesta piirakkaa, mutta kun Minnalla on laktoosi-intoleranssi, niin eihän se käynyt.
Ostin kaupasta HYLA-maitoa ja laktoositonta voita. Ja siitä se ajatus sitten lähti...

Tein tuon alla olevan ohjeen kaksinkertaisena ja siitä tuli 12 kpl isoja muffineja.

100 g voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
n. 200 g vadelmia

Päälle:

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

¤ Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Levitä muffinssivuoat pellille ja laita jokaisen vuoan pohjalle muutama vadelma.
1872954.jpg

Lusikoi taikinaa vuokiin pari lusikallista, suurinpiirtein puolen väliin asti.
1872957.jpg
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Pursota marenki muffinien päälle ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja. Marengin voit myös levittää lusikalla tai haarukalla.
1872959.jpg

1872962.jpg

Paista muffinsseja 200 C:asteessa noin 20 minuuttia.

1872965.jpg
FÄDÄNG!
Jännitin, että ehtiikö muffinssi kypsyä, ennen kuin marenki palaa, nimittäin marenki alkoi saman tien tummua kun laitoin ne uuniin. Nyt hiukan niitä maistelin ja kyllä se muffinssi-osa jäi hieman kosteaksi. Marenki ei myöskään kovettunut kunnolla, ei tietenkään tuossa ajassa. Kaikin puolin näistä tuli ihan hyviä, maultaan ja ulkonäöltään.
Katsotaan mitä Minna sanoo.. =)