1798507.jpg
Tämä ohje on parin viikon takaisesta Iltalehdestä. Tein marenkeja kaappiin jemmaan, niitä voi sitten kätevästi ottaa ja koristella esim kakkua. Huom, jos niitä vaan on vielä jemmassa, eilenkin napsein niistä heti melkein puolet! =)
Mahdoinkohan tehdä jotakin väärin, kun nuo valkoiset marengit kun tein, niin niistä tuli ihan keltaisia.. ? Puolet massasta värjäsin vaaleanpunaiseksi ja ne onnistuivat hyvin.


4 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
0,5 rkl sitruunamehua

¤ Laita uuni kuumenemaan 75 C:asteeseen.
 Erottele valkuaiset huolellisesti. Lisää joukkoon puoli desiä tomusokeria sekä sitruunamehu. Aloita vatkaus ja lisää sokeria pikku hiljaa. Marenki on valmista kun se ei irtoa kiposta vaikka käännät sen ylösalaisin.
Pursota tai laita nokareita lusikalla leivinpaperin päälle ja kuivata marenkeja uunissa noin 1,5-3 tuntia. Nämä mitkä tein, olivat uunissa 2,5 tuntia.
Tästä määrästä tuli kaksi pellillistä marenkinuppuja.
1798509.jpg

1798504.jpg
Nam, kyllä tuli ihanan narskuvia!