1818116.jpg
Pitihän tälläistäkin itse kokeilla. Elämä makeaksi-blogissa oli kiva ohje, vaikkakin sitä hieman muuttelin.

4 rkl voita
3 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 dl jauhettua hasselpähkinää ( ohjeessa oli mantelijauhetta, mutta meillä sitä ei ollut )
1 rkl kaakaojauhetta
130 g maitosuklaata

¤ Sulata voi kattilassa, lisää muut, paitsi suklaa.
Kuumenna miedolla lämmöllä KOKO AJAN SEKOITTAEN noin 8 minuuttia. Minä lisäsin sekoituksen välissä vielä noin 2 rkl voita. Seosta tosiaan täytyy sekoittaa koko ajan, muuten se palaa pohjaan. Ja sitä ei sitten helpolla irti saa!
Kaada kuuma seos leivinpaperin päälle ja levitä se nopeasti levyksi lastaa apuna käyttäen. Tästä satsista tuli noin puolikas leivinpaperillinen.
Anna jähmettyä noin 10 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä dajm-levyn päälle. Anna suklaa jähmettyä kunnolla ennen leikkaamista / murtamista paloiksi.
Minulla ainakin tuo suklaan jähmettyminen kesti seuraavaan päivään. Tosin söin sitä kyllä siitä silti, kädet kyllä tulivat ihan suklaaseen. Noh, ei haittaa! =)

1818110.jpg
Seos leivinpaperin päällä.
1818112.jpg
Suklaa levitetty päälle.