1842120.jpg

Taas on ulkona aivan kamala sadepäivä.. Ja meillä tuoksuu kotona vasta leivotut sämpylät! En tiedä miksi, mutta perjantaisin on jotenkin niin kiva leipoa. =)
Ja tänään tein taas sämppäreitä, kun ne tulevat tällä ohjeella niin nopeasti. Tein nämä samalla tyylillä kuin Helpot viipalesämpylät, eli leikkasin taikinan vain paloiksi, enkä pyöritellyt palloja. Leipomiseen menee aikaa 5 minuuttia! Taikinan teko vie tässä eniten aikaa..
Ohjekin on lähes sama, tein siihen itse omia muutoksia. Tässä se tulee:
Alkuperäisesti ohje on Kaarinan Roinisen kirjasta, Kaarinan parhaat leivonnaiset.

5 dl maitoa
30 g hiivaa
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
3 dl  4-viljan hiutaleita
3 dl hivaleipäjauhoja
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
75 g sulaa voita

¤ Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Alusta taikinaan 4-viljan hiutaleet ja noin puolet jauhoista. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä.
Leivo taikinasta 3 ranteen paksuista tankoa ja viipaloi ne noin 5 cm:n levyisiksi paloiksi. Litistä palata leivinpaperin päällä ja anna sämpylöiden kohota.
Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele päälle 4-viljan hiutaleita.
Paista 225 C:asteessa noin 12 minuuttia.

Voisin muuten hehkuttaa tuota Kaarina Roinisen kirjaa vaikka kuinka kauan! =)
Lainasin sen kirjastosta, enkä malttaisi millään viedä sitä takaisin. Siinä on niin ihania ja helppoja ohjeita. Luen sitä iltaisin joku tunnin ja löydän sieltä koko ajan jotain uutta. Aivan ihania leipomisia! =)