Tätä raikkaan makuista jäädykettä tein joulukuussa kaverin syntymäpäiville sekä jouluksi omalle perheelle. Kyllä on hyvää!

1 pss pakastepuolukoita ( 200 g )
1 prk rahkaa ( 250 g )
1 dl sokeria
1 keltuainen
2 dl kinuskikastiketta
10 piparkakkua
2 dl kuohukermaa

¤ Säästä muutama puolukka ja pipari koristeluun. Sulata puolukoita mikrossa ja survo niitä hieman.
Sekoita rahkaan sokeri, keltuainen ja kinuskikastike. Murenna piparit seoksen joukkoon. Lisää vielä puolukat.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntel se rahkaseokseen.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se pakastimeen ainakin viideksi tunniksi. ( Itse jädytin kakkua 8 tuntia ja sitten tarjoilin ja oli hyvää! )
Ota jäädyke pois pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Jäädyke irtoaa helpommin vuoasta kun lämmität sen pohjaa hieman, esimerkiksi lavuaarissa.
Koristele puolukoilla ja pipareilla. Nauti!! =)

Ohje on Kotivinkki-lehdestä. www.kotivinkki.fi