1534030.jpg
Tänään tytön kanssa leivottiin Värikylpyohjaajalle suklaakakku kevätkauden päättäjäisten kunniaksi. Koska hänellä on keliakia, piti kakun olla gluteeniton. Laitoin siihen peruna- ja maissijauhoa. Sormi meinasi mennä suuhun, kun eihän siihen kakkuvuokaan voinutkaan laittaa korppujauhoa! No voitelin sitten vaan vuoan ja pidän sormet ristissä, että kakku vielä irtoaa siitä! =) Löysin muuten aamulla kirpputorilta tuon kakkuvuoan 1 eurolla. =)


125 g voita
1 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
1/2 dl maissijauhoja (Maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
1/2 tl leivinjauhetta
2 kanamunaa

¤ Sulata voi kattilassa.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
Lisää kananmunat ja voi. Älä sekoita kauheasti, riittää kun ainekset sekoittuvat hyvin.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 C:asteessa noin 25 minuuttia.
Kakusta tulee tosi pieni, joten minullakin on ihan pikkuinen vuoka käytössä, jotta saisi siihen edes hieman korkeutta. Kannattaa siis tehdä kaksinkertainen annos, jos haluaa kakkua hieman enemmän.
Hokasin muuten, että vuoan olisi voinut "jauhottaa" esim. mantelirouheella. No ensi kerralla sitten! =)

Kyllähän se vähän näytti jäävän kiinni, mutta suht nätti lopputulos kuitenkin!
Tomusokeria vielä koristeeksi, niin kyllä sitten kelpaa..