1 kg avomaankurkkuja
10 viipaloitua valkosipulinkynttä
reilu pala inkivääriä
2 chiliä
1 rkl kokonaisia mustapippureita

Säilöntäliemi:

6-7 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
1 rkl suolaa

¤ Pese kurkut.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Viipaloi myös chili. Älä hiero sen jälkeen silmiäsi!
Viipaloi kurkut ja laita viipaleet kerroksittain hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
Kiehauta kattilassa säilöntäliemi, valkosipulit, inkivääri, chili ja pippurit.
Kaada kuuma seos kurkkujen päälle.
Sulje purkit tiiviisti ja säilytä ne kylmässä.


Maistuvat taivaallisilta!! Kunhan vaan malttaa antaa niiden maustua noin viikon ennen kuin herkuttelee! Tein 4 kg satsin viime kesänä ja nyttenkin niitä vielä syödään. Ei muuta kun odottelemaan tämän kesän satoa!

Resepti on Kotivinkki lehdestä.