Tässä perhoskakku Ellan synttäreiltä.
Pohjana oli 4 kananmunan sokerikakkupohja.
Kostutus laimealla appelsiinimehulla. Täytteenä oli vadelmia survottuna sokerin kera sekä maitosuklaatäytettä  Herkkukirpun ohjeen mukaan.

Tässä vielä tarkemmat ohjeet:

Kakkupohja:
4 kananmunaa
180 g sokeria
80 g vehnäjauhoja
80 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

¤ Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita ne varovasti vaahdon joukkoon. Kaada  voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 C asteessa noin 30 minuuttia.

Sitten leikkasin kakun perhosen näköiseksi ja täytin sen. Tässä hieman kuvaa..
1569965.jpg

Tässä maitosuklaatäytteen ohje: Siis alunperin Herkkukirpun ohje. Taisin kyllä hieman sitä muunnella.

1 prk Flora Kevyt Vispiä
100 g maitosuklaata  ( Minä laitoin 130 g Pandan maitosuklaata )
1/2 dl sokeria
1 livatelehti
1 1/2 rkl kiehuvaa vettä

¤ Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen hetki jäähtyä. Kaada vispin joukkoon sokeri ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää suklaa vispin joukkoon. Purista liivatteesta vesi pois ja sulata se kiehuvaan veteen. Lisää vielä liivate suklaavispin joukkoon.

Vadelmätäyte:

250 g pakastevadelmia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas liivatelehti
1 rkl kiehuvaa vettä

¤ Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
 Sulata vadelmat mikrossa. Survo ne sokerin kera sauvasekoittimella.
Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja sulata se kiehuvaan veteen.  Sekoita liivate vadelmien joukkoon.

Sitten koristelin kakun kermapursotuksilla. Kermaa värjäsin punaisella ja sinisellä elintarvikevärillä.

Tässä valmiin kakun kuvia
1569983.jpg

1569931.jpg

1569987.jpg
Ja tässä näkyy täytteistä kuvaa.
Oli kyllä herkullinen kakku!