1283835074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olimme eilen veljeni luona kylässä ja halusin viedä kakun tuomisiksi. Mielessä pyöri kaikennäköstä ideaa erilaisista kakuista, mutta loppujen lopuksi päädyin suklaiseen versioon. Tässä on siis tummaa suklaata sekä valkoista versiota. Makeaa oli kyllä ja kakkua oli tarpeeksi! =)   Ja ohjetta hieman :

Pohjalla digestivekeksejä ja sulatettua voita.
Tumma suklaa mousse :

130 g Pandan tummaa suklaata
1 prk Flora Kuohukermaa    ( 2,5 dl )
1 rkl sokeria
1 prk Sunnuntai Vaniljatuorejuustoa
2 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

¤ Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä suklaa. Liota liivatteet vesitilkkaan ja sekoita joukkoon. Kaada keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin hyytyä pari tuntia ja sitten tein valkosuklaamoussen.

Valkosuklaamousse :

150 g valkoista suklaata  ( Käytin Fazerin leivontasuklaata )
1 prk Flora Kuohukermaa
1 prk Valion Vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

¤ Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Sekoita joukkoon sula suklaa sekä rahka. Liota liivatteet kuumaan veteen ja sekoita joukkoon. Kaada hyytyneen suklaamoussen päälle. Laita vielä jääkaappiin pariksi tunniksi.
Koristelin kakun tummalla suklaalla. Laitoin valkosuklaamoussen päälle suklaapisaroita ennen kuin mousse ehti hyytyä. Hammastikulla sitten vedin suklaata ympäri kakkua ja hieno tuli.

1283836263_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

KYLLÄ LOMA ON IHANAA!