1248871340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on taas aika säilöä syksyä varten herkkuja! Tällä kertaa vuorossa suolakurkut, jotka ovat iiihania.. Vapaapäivä kun oli, me oltiin tyttöjen kanssa jo aamulla aikaisin torilla ostamassa kurkkuja. Olivat muuten halpojakin, euron kilo. Reilu 4 kiloa mä niitä sitten ostin. Sitten kauppaan etikka ja valkosipuliostoksille ja eikun kurkut muhimaan. Resepti on samantapainen kun mulla on täällä aikaisemminkin, mutta tällä kertaa lisäsin mausteita reilummin.

Ja tässä hiukan ohjetta joka on alkuperäisin Kotivinkki-lehdestä muutaman vuoden takaa..Ja tein siis tuon satsin 3 kertaisena! Myös tuo liemi 3 kertaisena!

1 kg avomaan kurkkuja
10 viipaloitua vallkosipulinkynttä
reilu pala inkivääriä
5 kappaletta kuivattuja chilejä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia viherpippureita
2 rkl sinapinsiemeniä

Säilöntäliemi:

7 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa  ( mulla oli Pirkka-etikkaa )
3 dl sokeria
1 rkl suolaa

¤ Pese kurkut huolellisesti. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Pilko myös chili. Minä käytin kuivattuja, eli en pilkkonut.
Viipaloi kurkut ja laita viipaleet esim. puhtaaseen ämpäriin tai pestyihin lasipurkkeihin.
Kiehauta kattilassa säilöntäliemi, valkosipulit, inkivääri, chili sekä pippurit ja sinapinsiemenet.
Kaada kuuma seos kurkkujen päälle. Sulje purkit tiiviisti ja säilytä kylmässä.

Minä lykkäsin koko satsin 10 litran kannelliseen ämpäriin ja kellariin kylmään. Hyvin säilyy sielläkin ja sieltä voi sitten aina käydä hakemassa pienempään purkkiin kurkkuja.