1754203.jpg
Eilen oli niin kamala sadepäivä, joten ajattelin tehdä Karjalanpiirakoita. Aluksi ajattelin, että haukkasinko liian suuren palan, mutta yllättävän nopeasti leipominen sujui. Ja maku oli tosi hyvä! Ei kyllä voi verratakkaan kaupan karjalanpiirakoihin.

Kuoritaikina:

4 dl kylmää vettä
1,5 tl suolaa
6 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Riisipuuro:

1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

Kostutukseen:

2,5 dl maitoa
75 g voita

¤ Keitä riisipuuro kypsäksi miedolla lämmöllä ja anna jäähytä.
Sekoita kuoritaikinan ainekset  keskenään suht kovaksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se yhtä suuriin osiin.  Pyörittele taikinapaloista palloja ja paina ne kämmenellä litteiksi. Käytä runsaasri ruisjauhoja, muuten olet taikinassa yltä päältä! Peitä lituskat palat liinalla, että ne eivät kuivu.
Kauli taikinapalat pyöreiksi käyttäen ruisjauhoja. Harjaa ylimääräinen ruisjauho pois ja nosta taikinapalan päälle noin 2 rkl riisipuuroa. Taivuta kuoren reunat molemmilta puolelta keskelle ja rypytä reunoja hieman etusormien avulla.
Paista piirakoita pellillä leivinpaperin päällä 250 C: asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.
Kuumenna kattilassa maito ja lisää voi. Sekoittele kunnes voi sulaa.
Kasta kuumat piirakat maito-voiseokseen ja laita ne liinan alle pehmenemään.
NAUTI!!

1752163.jpg
Piirakoita tuli noin 35 kappaletta, mutta näistä tuli aikas isoja. Eli enemmänkin olisi tullut, jos olisin tehnyt hiukan pienempiä.
 1754206.jpg
Ei nämä nyt ihan missikisoissa pärjäisi, mutta ovatpahan ainakin kotitekoisen näköisiä! =)